The girl.

Monday, August 24, 2015

Short trip in Negeri Sembilan & Malacca

Assalamualaikum wbt

Hai semua. Saya hanya akan muncul di dashboard anda selepas saya habis bercuti hehe sebab nak share some attractive places yang sempat saya pergi ritu. Lama jugak cuti kalini, dari Selasa malam 18hb naik bas hinggalah Sabtu malam 22hb. Ada lah dalam 4 hari? Tetiba kejap je pulak bunyi dia kecoh je kubi ni hihi

Kalini #bpholicx sudah hampir berusia setahun. Lagi beberapa jam cukuplah anniversary kitorang, iaitu 25hb Ogos lah kalau tak silap Ja kan. #bpholicx ni tersangatlah baru, semua nya sebab perangai dan semangat kental memasing nak berbackpacking. Sejujurnya aku (tukar bahasa) pun dah tak ingat macam mana kitorang boleh jadi satu kumpulan bekpeker hihi. Lepas ni mudah lah aku nak ber bp ke mana-mana.

So cerita perjalanan aku ialah pada Rabu pagi tersebut, aku sampai Seremban dengan kemantapan Bas Express Perdana. Serious cakap lah servis bas ni tiptop dengan pekerja yang bertanggungjawab aku malas nak cite panjang. Sistur bagi 10 binteng!! Ouh ya harga tiket bas Kelantan-Seremban ialah RM55.20 (emoji duit ada sayap) Setibanya di Seremban pada pukul 5:40 pagi Subuh terus Pqank & dad pick aku then berlepak lah di Seremban 2. Siang tu pergi Jusco je makan2 k perlu ke cerita benda alah ni hewhew

Petang tuh Jae pick kitorang kat S2 dari kerja bawak balik rumah dia. Lepas makan solat Maghrib semua terus gerak rumah nenek Sara pukul 8. tuptup sampai Rembau pukul 8:30 lelebih gitu then borak luh sementara tunggu Buzz (member childhood) sampai then kitorang dinner sesama. Sara masak nasi lemak ft ayam goreng berempah sedap terharu nak nangesss T-T Then malam tuh tunggu Pah pulak datang & then tidur pukul 2 harharhar




So pagi tuh dalam pukul 7:45 semua dah siap-siap gerak rumah Sara jap then sesalam kakak (read:mama) dia hehehe. Then breakfast kat kedai Tirah; Restoran Rembau Ria. Sedaaaapp. Then jumpa Buzz & Amalia dekat Petronas tempat kerja dorang huhu. Then lepastu straight away gerak Melaka dalam pukul 9 tak ingat ^_* Tapi on the way tu singgah kedai kawan Jae dekat Chengkau. Ni gambar yang kat bawah ni lah, jalan tu sepatutnya menuju ke Gunung Datuk. Kalau aku tak sabar, pasti aku terus hiking dengan outfit cemtu hehe.

Nak singgah pergi jumpa kawan Jae,
Kawan Jae dah balik kolej HAHA



Breakfast like a baws @ Kedai Tirah Bidin





@ Chengkau. Tengah hujan rintik-rintik


@ The Shore Sky Tower. Entrance fee = RM18


0.01 saat sebelum melompat


@ Asam Pedas area Mahkota Parade


Sangkaya <33


@ Dataran Pahlawan 





@ Masjid Cina Negeri Melaka


@ Pantai Klebang




@ Restoran Muara Sg Duyong


@ Masbro Village. PM me for homestay price per night


Jap. Tinggi kengkawan aku semua ni ialah 163cm ke atas. Tu je nak cakap :*



@ Rumah Be'e




@ Rumah Buzz





 @ Rumah lama (loveyou200x)


Then petang tu aku balik ngan Peqank ke rumah dia. Esok nya siang pergi Palm Mall then pergi bus station kena catch up bas pukul 8pm malam tu.




@Ayam Shinlin Palm Mall


Ps:// more pictures coming soon, so rerajin lah datang blog ni lagi hehe. 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...